Een simpeler leven: 40 dagen zonder supermarkt

Vrijdag 13 november… Dat betekent dat ik er al 13 dagen van mijn #40dagenzondersupermarkt op heb zitten. En verduld…
… het leven is zonder supermarkt stúkken simpeler.

Natuurlijk heb ik al een paar keer gedacht: “Ach, één kuipje crème fraîche bij de supermarkt halen… wie merkt daar nou iets van?” En toch ben ik niet gezwicht – zelfs niet toen we met Sint Maarten met 13 mensen (waaronder 9 hongerige kinderen) aan tafel zaten en een zak extra Dorito’s meer dan welkom was geweest.

Koken met dat wat je in huis hebt is leuk. En geestverruimend.
Geen Chili con Carne-mix in huis? Die blijk ik gewoon zelf te kunnen maken, met een beetje creatief grasduinen in onze kruidenla.
Geen zin om voor verse kruiden naar de andere kant van de stad te fietsen? De buurvrouw blijkt een tuin vol bieslook te hebben – waar ik zonder problemen van mag plukken. En ikzelf heb nota bene oregano en rozemarijn in de tuin te – dat was me nooit eerder opgevallen.

Nee, ik zie de komende 30 dagen vol vertrouwen tegemoet.
En als ik onverhoopt (en ondanks de reminders in telefoon, agenda en op het prikbord) vergeet kruidnootjes te bakken morgen, voor bij de Intocht? Tja, dan moeten we wel naar een cafeetje om daar tegen de ruit geplakt te zitten als Sinterklaas langskomt…

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *