SoepStarter
Reageer

Eat food. Not too much. Mostly plants. (poster)

printable-kitchen-quote-michael-pollan

Eat food. Not too much. Mostly plants… het lijkt zo simpel. En dat ís het eigenlijk ook – als je er tenminste aan denkt om het toe te passen. Als geheugensteuntje (voor mezelf, maar ook voor jou als je dat wil!) heb ik deze quote van Michael Pollan in de keuken hangen.

Eat food. Not too much. Mostly plants. (poster)

Eat food. Not too much. Mostly plants. (poster) printable-kitchen-quote-michael-pollan

Zo’n simpel motto, gevat in zeven woorden – daar zit vast meer achter… En dat klopt.

Handig houvast

printable-kitchen-quote-pollan-vierkant-01

‘Eat food. Not too much. Mostly plants’ is een handig houvast in het woud dat ‘dagelijks eten’ heet. Want hoe goed je bedoelingen en voornemens ook zijn – zodra je de klaphekjes van de supermarkt doorgaat, ben je overgeleverd aan een enorm goed op maximale verkoop gerichte marketingmachine. 
En zodra je ergens gaat eten, lonken de vette, zoute of zoete happen…
Zelfs in je eigen huis ben je niet veilig.

Of nou ja: laat ik voor mezelf spreken – zelfs in eigen huis ben ík niet veilig… Ik kan maar met moeite weerstand bieden aan de snoeptrommel van de kinderen, de zakken chips van de man, de lonkende pannen op het fornuis waar ik met gemak een tweede (of derde!) keer uit zou kunnen opscheppen… Goed en gezond eten is geen kinnesinne voor mij.

Met voedselmarketing, lonkende reclames en lekkere taartjes is niets mis – maar als je zoals ik gezonder wil eten, is het wel handig om je daar enigszins tegen te wapenen. Dat kan heel makkelijk, door deze zeven woorden in je gedachten te verankeren.

  1. Eat food.
    Met food bedoelt Michael Pollan: voedsel. Om preciezer te zijn: écht voedsel. Dus geen chemische substanties die op voedsel lijken. Een handig geheugensteuntje daarbij is: hoe mooier het verpakt is, en hoe meer gezondheidsclaims erop staan, hoe chemischer het waarschijnlijk is. Op een appel staan geen gezondheidsclaims – maar een appel is wel een stuk gezonder dan een pakje appelsap.
  2. Not too much.
    Stop met eten voor je vol zit; ook wel de Franse methode genoemd. Dat vind ik persoonlijk een moeilijke… ik ben geen matig mens; als ik iets lekkers eet, dan is mijn eerste impuls om er meer van te eten. Voor ik het weet, eet ik teveel, en word ik daar supersloom van. Dit is dus echt iets waar ik mezelf bij iedere maaltijd aan moet herinneren.
  3. Mostly plants.
    Dat is gelukkig weer een duidelijke: eet gewoon veel groenten en fruit. Stel dat je je bord in tweeën zou verdelen, dan is het fijn als de ene helft vol ligt met planten, en de andere helft voor de helft met vlees, vis of ei, en de andere helft met granen of aardappels. 

Door deze eetregels duidelijk zichtbaar in mijn keuken te hangen, help ik mezelf dagelijks herinneren. En dat is hard nodig nu ik 50/50 eet.

Gratis download: Eat food. Not too much. Mostly plants. (poster)

Eat food. Not too much. Mostly plants. (poster). printbaar-quote-soephoofd

Ook als reminder aan de muur hangen, deze quote van Michael Pollan? Dat kan – en nog helemaal gratis ook :-)

Omdat ik sinds kort 50/50 eet, fan ben van Michael Pollan én zijn visie op voedsel mij erg helpt bij gezonder eten, gun ik iedereen dat geheugensteuntje.

>> download ‘Eat food. Not too much. Mostly plants.’ (poster)
Je krijgt er het Spiekbriefje Seizoensgroenten Februari bij, om het je een beetje makkelijker te maken, dat groenten eten :-)

Een goede reminder voor in de keuken of boven de eettafel! 
Print uit en lijst in – voor jezelf, of voor iemand die gezonder wil eten.

Mooie printable quote om aan je keukenmuur te hangen of om cadeau te doen.

/// INHOUD ///
• 1 poster (A4)
• Spiekbriefje Seizoensgroenten Februari

Deze printbare quote is een instant download file -je kunt ‘m direct na het downloaden printen! Handig als je nog een last-minute (housewarming) cadeautje zoekt :-)


Comments

comments

In categorie: SoepStarter

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *