De 3 beste Twittercolumns (week 5)

twittercolumn-dreumes

Een glimlach, een frons, een gevoel van herkenning… dat is wat een goede twittercolumn oproept. In 140 tekens – dat is niet heel makkelijk. En toch stikt het op Twitter van de prachtige, grappige, ontroerende twittercolumns. Deze drie vond ik de beste van afgelopen week…

Twittercolumns- ze maken het leven net wat mooier, vaak. Of in ieder geval: ze maken mijn timeline op Twitter mooier, met hun onverhoedse inkijkjes in de levens van andere moeders.

De 3 beste twittercolumns van week 5, 2015*

Prachtig vind ik deze poëtische twittercolumn van Maaike van der Werff. Heel mooi klein, heel kwetsbaar ook, ergens. Doet me wensen dat ik in een besneeuwd boshuisje zat, helemaal alleen.

Deze twittercolumn van Sandra Nevels bevat een schitterend voorbeeld van beeldspraak. Wijn als tranen, vloeiend uit een fietstas. Zo krijgt zo’n klein drama een extra laagje literaire ellende.

Deze twittercolumn van Afke Bohle vind ik zó herkenbaar… Een kind dat de hele dag door dwarsligt, en dan, als je echt denkt: “En nou kappen!” – zo’n pracht van een omdraaiing. *smelt*

Zelf een twittercolumn schrijven?

twittercolumngidsEen twittercolumn is een gedachte/gevoel/gebeurtenis gevangen in 126 tekens, afgesloten met #twittercolumn.

Er zijn een paar regels, dat wel, maar verder is het iets wat iedereen kan, een twittercolumn schrijven. Gewoon, door goed om je heen te kijken in je dagelijkse leven, en een momentje te nemen, af en toe, om die kleine, maar bijzondere dingen vast te leggen.

Zelf een twittercolumn schrijven?

Hartstikke leuk, natuurlijk! Voor meer informatie, de regels en vooral heel veel inspiratie:

>> download de gratis Twittercolumngids <<

De Twittercolumngids bevat:

  • 46 inspirerende voorbeelden van twittercolumns
  • 23 tips over o.a. onderwerpbepaling, taaltips, rijm en schrijfstijl
  • 7 trucjes (+3 vlottrektips voor als je echt vastzit)
  • 1 mini-stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt

Schrijfze!

 

 

*) de redactie van de Metro laat de Family-pagina met daarop de wekelijkse twittercolumns de komende maand vervallen. Hopelijk zijn we in maart terug in de krant! Tot die tijd, in ieder geval, elke week de beste drie twittercolumns op mijn blog.

**) de foto bij dit blog is van Jet, toen ze volop in haar ‘Nee, nietes, ikke zelluf doen’-fase zat. Leek me wel zo toepasselijk bij deze verzameling :-)

Comments

comments

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *