Compartes. Of: hoe ik Leonidas dreig te bedriegen

compartes.chocolate.51

Laat één ding duidelijk zijn: er is niets mis met Leonidas.

Zonder Leonidas had mijn leven er heel anders uitgezien.

Ik werd 25 en zat op de kunstacademie.
In mijn jaar zat een jongen; een wat morsig mannetje.
Hij rook naar oude sigaren – want hij woonde boven een 83-jarige kettingroker in een slechtgeïsoleerd huis. Hij droeg kas verwassen t-shirts op spijkerbroeken uit het jaar 0 – niet als anti fashion statement, maar gewoon, omdat het hem echt niet interesseerde wat hij aanhad. Hij had een afro – maar dan van stijl haar dat, ongehinderd door gel of kam, gewoon recht uit zijn hoofd groeide.

Op mijn verjaardag bracht hij geen ingewikkelde kunstboek mee, maar een niet-ironisch bedoeld biedermeierboeketje – en een doos Leonidas.

Hij ging niet bij de anderen zitten om te praten over lettertypes en zeefdruktechnieken, maar kwam me helpen thee zetten. Van het één kwam het ander en 16 jaar, 1488 liter thee en twee kinderen later brengt hij nog steeds weleens een doos Leonidas mee.

Niets mis met Leonidas, zei ik al.

Toch kriebelt het, soms.

Dan vind ik Leonidas suf en stoffig. Dan wil ik iets raars, iets exotisch, iets… aanstellerigs. Iets wat je niet dag in, dag uit maar weer tegenkomt. Iets waar je wat meer moeite voor moet doen.

Een minnaar nemen – dat gaat me te ver.

Ik ben een slechte leugenaar en heb een geheugen als een vergiet, dus ik zou binnen de kortste keren door de mand vallen. Ik héb bovendien al een heel fijne man die ik niet graag in zou willen ruilen – ik heb dit exemplaar net een beetje door.
Nee, een minnaar, dat is niets voor mij.

Ik zoek een thrill* – maar dan wel een overzichtelijke.

Iets wat mijn leven kortstondig verrijkt, zonder het overhoop te halen.

Enter: Compartes from California

compartes

Compartes is een chocolatier uit LA die als sinds de jaren 50 chocolade maakt.

GOLDEN_GATSBY_Bar_LQ-compartes

Compartes experimenteert met smaakcombinaties als dark chocolate salted pretzel, smoked sea salt en donuts & coffee milk chocolate **, en wikkelt zijn repen in de meest prachtige papiertjes.

Photo 09-11-14 06 38 33
De repen van Compartes liggen niet op iedere straathoek voor een habbekrats te grabbel.

Sterker nog: zo’n lekker exclusieve Compartes-reep wordt 9.000 kilometer hiervandaan vervaardigd, en scoort daarmee hoge punten op de onbereikbaarheidsmeter.

Bovendien kost een chocoladereep van Compartes $9,95.

Ja, dat is duur voor een stuk chocolade.
Voor een thrill daarentegen is het héél betaalbaar.

Nu alleen nog kiezen met welke Compartes ik Leonidas zal bedriegen.

Die donkere die zo goed is met ananas, of toch die witte, die zo leuk met groene thee uit de voeten kan?
Misschien moet ik toch nog wat langer ronddwalen in die geweldige webshop van Compartes

 

 


*) ik ben 39, dus ik sluit een naderende midlife crisis niet uit.


**)

Compartes-chocolate-club

Vind je al dat kiezen lastig? Join the club! Letterlijk.
Als je lid wordt van de Compartes Chocolate Club krijg je iedere maand een doos van die achterlijk lekkere chocola, in truffelvorm, aan huis geleverd.


 

Comments

comments

4 Comments

  1. Hummm….als zo’n reep dure chocolade de oplossing is voor alle vraagstukken als 35+ dan is dat geen geld 😉 Ik zou het bijna uitproberen!

  2. Pingback: Furoshiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *