Bloggen over boeken over bloggen

Nicely said boeken over bloggen

Misschien is het je opgevallen, misschien niet, maar voor mij is het een enorme stap. Ik bedoel: ik had het jaren niet gedaan, terwijl ik er wél heel erg veel zin in had. En ik speelde al maanden met het idee om weer te beginnen, maar iets hield me tegen.

En toen ineens, ergens vorig jaar zomer, ging er ergens in mijn hoofd een knop om. En sinds een maand of vier ging ik helemaal om.

Want sinds een maand of vier blog ik weer, op persoonlijke titel.

Natuurlijk: ik blogde me al jaren het ongans, maar dan vooral voor mijn eigen bedrijven. En met name voor WebVedettes.
En in mijn achterhoofd zeurde het al een hele poos dat ik ook een portfolioblog zou moeten starten – één waar mijn columns, brieven en ander online schrijfwerk op verzameld zouden kunnen worden.
Maar dat bleef vooral bij zeuren, want in nóg een zakelijk blog had ik eigenlijk helemaal geen trek.

Maar… afgelopen zomer las ik een boek.

Ik was denk ik de allerlaatste op de hele wereld die dit boek las, want het lag al jaren in de winkels en was al duizenden keren gereviewd. Degene die het had geschreven had destijds één dreumes – die nu tot een flinke kleuter was uitgegroeid, terwijl zij zelf alweer bevallen was van baby 2. Ik bedoel maar; ik was er laat mee.

Ik las een boek, over bloggen.

Het boek is geschreven door Joy Cho, van het immens populaire lifestyle blog Oh Joy.
Nou ben ik persoonlijk niet zo’n heel grote fan van Oh Joy – het is mij allemaal net wat te zoet, te braaf en te blij. Maar Joy Cho’s boek ‘Blog, Inc’ wakkerde bij mij het blogvuurtje weer aan. Al vanaf bladzijde één dacht ik: “Ik wil mijn eigen lifestyle blog. Ik wil mijn eigen lifestyle blog. Ik wil mijn eigen lifestyle blog.” De barrière waar ik al een jaar tegenaan hikte was weg – en twee maanden later lanceerde ik dit blog.

Sindsdien ben ik boeken over bloggen blijven lezen.

Want ook al ben ik een doorgewinterde blogger – ik kan altijd verse inspiratie gebruiken. Voorbeelden van anderen, verhalen van buitenlandse bloggers, typische blogfouten die iedereen maakt – en hoe je die weer op kunt lossen.
Tips en tricks voor online schrijven – want dat is toch echt iets heel anders dan offline schrijven.
Ideeën voor blogberichten, blogfotostyling en blogkoppen. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Een boek over bloggen is voor mij niet alleen een inkijkje in andermans hoofd en ideeën, maar ook in instant inspiratie boost – en dat voor het luttele bedrag van maximaal 25 euro? Ik vind het geen geld.

Mijn favoriete boeken over bloggen


In dit lijstje vind je mijn favoriete boeken over bloggen. Even voor de duidelijkheid*: het gros heb ik gelezen, in één of twee moet ik nog beginnen (maar daarvan ben ik enorm fan van de schrijvers) en, nou ja, het Werkboek Bloggen heb ik zelf heb geschreven, samen met Dana Taberima.

Klik- en leesze!

 

 

*) en voor de allerallerduidelijkheid: een deel van de links in dit (dynamische) lijstjes is affiliate. Met andere woorden: ik krijg een percentage van het bedrag dat degene die via dit lijstje doorklikt, uitgeeft. Dus: spreekt een van bovenstaande boeken over bloggen je aan – en wilde je het toch al via bol.com kopen? Klik dan op mijn link om het aan te schaffen. Koop ik er aan het eind van de maand, als het weer lente is, een extra lekker ijsje van :-)

Comments

comments

1 Comment

  1. Blog, Inc. heb ik vaak voorbij zien komen. Ook best wel eens over getwijfeld of ik het zou kopen. Nooit gedaan. De inhoudsopgave sprak me uiteindelijk toch niet aan. Iets te eenvoudig ofzo. How Blogs Work en Blogboek heb ik gekocht nadat ik mijn eigen boek al geschreven had. Gelukkig kwam ik net op tijd achter het bestaan van Blogboek, anders was dat misschien wel de titel van die van mij geweest. Al ben juist heel blij dat de titel nu heel anders is. How Blogs Work vond ik nog wel leuk. Komt veel van haar eigen ervaring in terug. Blogboek viel me wat tegen, eerlijk gezegd. Gij Zult Bloggen heb ik als e-bookje gelezen in het vliegtuig vorig jaar. Lekker tegendraads. Iets te belerend voor een recalcitrant iemand als ik. Dat dan weer wel. Ik las ook nog Bloggen als een Pro in 60 minuten. Vond ik ook een goed boek. Maar dat komt misschien wel omdat ik het op bijna alle punten heel erg eens ben met wat zij zegt. Goed boek als je snel wil leren over bloggen, denk ik. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *