Foodie Tips #14: Pickled Paaseieren, Zoete Uitsmijters, een fijne Pré-Paas Uittip en… lancering FruitSoepStarter, morgen! ??

Rotterdamse Oogstmarkt

Met Pasen voor de deur is het hoog tijd voor een foodie update! Met hét alternatief voor al die zoete paaseieren, een erg leuk pré-Pasen uitje (waar je onze FruitSoepStarter kan testen – in mini-meringues!) en meer…

Maar het belangrijkte: morgen lanceren we onze FruitSoepStarter. Op Rotterdamse OogstMarkt! Hieronder lees je er meer over, maar als je toevallig in Rotterdam bent, kom dan zeker langs op het Noordplein.

1. Perfect voor Pasen: FruitSoepStarter

Fruisoep (Scandinavische Smoothie Bowl) gezond en lekker

Nu te koop: #FruitSoepStarter! Een puur natuur mix waarmee je in een handomdraai een heerlijke Smoothie Bowl maakt van fruit dat je anders weg zou gooien. Lekker bij de paasbrunch!
Deze co-productie met piNeut is vrij van e-nummers én toegevoegde suikers. Zeer geschikt voor vegans en raw foodies.

Te koop via SoepStarter.nlRechtstreex Rotterdam en bij Buiten. En dit weekend op Rotterdamse Oogst. Bespaar meer, verspil minder en eet gezonder – en lekkerder   :-)

> lees meer over FruitSoepStarter – en maak de lekkerste Smoothie Bowls!
Veel gezonder dan chocolade mousse en een feestelijk alternatief voor dat eeuwige glaasje jus d’orange, toch?

2. Pickled Paas-eieren (puur natuur!)

pickled paas ei

Deze ingemaakte (ja, echt!) eieren zijn perfect voor Pasen! Niet alleen door de prachtige kleuren… Doordat ze ingelegd zijn in azijn, krijgen ze een aangenaam zuurtje – die ze perfect maakt in een eiersalade. Deze paaseieren zijn puur natuur gekleurd, met kurkuma (geel), biet (knalroze!) en rode kool (paars). 

>> bekijk recept Pickled Paaseieren
Als je ze vandaag maakt, zijn ze zondag perfect op kleur :-)

3. Pré-Paasweekend: Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een tweewekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle buurtmarkt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij :-)

lees meer Rotterdamse Oogst-markt en teken meteen de petitie om deze makersmarkt te behouden!

Enne: dit weekend lanceren we onze FruitSoepStarter op de Rotterdamse Oogstmarkt. We maken ‘m dit keer met mango en serveren ‘m in onderstaande mini-meringues, dus kom dat proeven!

4. Proeven: zoete eitjes – met mangosoep

3_meringue-paaseitjes-1388x800

Toch liever zoete eitjes – maar uitgekeken op chocolade? Deze Meringue Paaseitjes zijn fantastisch! En: fantastisch lekker. Je vult ze namelijk met een dikke fruitsoep van mango. Dat knisperige van schuim gecombineerd met het zoetsmeuïge van de fruitsoep… geweldig!

>> bekijk recept Meringue Paaseitjes
Enne: geen zin om zelf te bakken? Wij serveren onze FruitSoepStarter in deze Meringue Paaseitjes :-)

5. Workshop: Maak zelf bouillon – van #weggooigroente (vegan!)

Gehakte groeten,gepekeld in zout, voor bouillon

Niet voor dit weekend, maar zet alvast in je agenda: onze workshop ‘Maak zelf bouillon – van #weggooigroente’. Hierin leer je hoe je een houdbare bouillonpasta, zodat je nooit meer zo’n bouillonblokje uit de supermarkt hoeft te gebruiken.  Gratis en voor niets!

Deze houdbare bouillonpasta maak je van groente die je anders weg zou gooien. En echt: het is makkelijker dan je denkt – en nog vegan ook.

>> Lees meer over Workshop ‘Maak zelf bouillon – VEGAN’
Laat voortaan lekker links liggen, die kant-en-klaar bouillonblokjes boordevol e-nummers… maak je eigen houdbare bouillonpasta boordevol groente!

Dat was het weer voor deze week! Een heel fijn Paasweekend gewenst allemaal – en misschien tot op Rotterdamse Oogst. Wij reserveren in ieder geval al zo’n minimeringue met FruitSoep voor je :-)

Comments

comments

Filed under Foodie Tips

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *