Foodie Tips, Gedachten
Reageer

FoodieTips #51: Van superlokale kerstmarkt tot dit -Kraut en van Delfste omfietssoep tot hysterische kerstsoep!

foodie tips rotterdam

Hebben jullie dat nou ook, dat je die laatste week voor kerst zo achterlijk druk bent? Ik wel – en ik ben dus extra blij dat dit de laatste vrijdag voor de vakantie was. En vooral: dat er weer een geweldig weekend voor de deur staat!

In dit artikel deel ik weer vijf fijne foodie tips: van kerstmarkt tot geweldig lastminute kerstcadeau, en van kerstkraut tot kerstsoep – na het lezen van dit artikel ben je gegarandeerd in kerstsferen :-)


Kijken/luisteren/doen voor lokale foodies

1. Checken: Kerstkraut Ferme Kolen

kerstkraut van ferme kolen, een onafhankelijk lokale voedselmaker

Kijk: dit is nou echte kraut met ballen. Letterlijk, want dankzij de kerstig rode cranberries, het friszuur van appel en het verrassende vleugje venkel is deze kraut van Ferme Kolen een feestelijke toevoeging op je bord. Smaakt heerlijk bij een stevig smakend stukje wild, maar spiced ook een simpele stamppot instant op!

>> luister de podcast met Ferme Kolen-maker Sanne Zwart
>> bestel de KerstKraut via Rechtstreex, of morgen op Rotterdamse Oogst Markt

Enne: zelf met zuurkool aan de slag? Sanne verkoopt ook DIY zuurkoolpotten op de Rotterdamse Oogst Markt morgen. Leuk!

2. Doen: Rotterdamse Oogst KERSTEDITIE

rotterdamse oogst

De extra feestelijke, allerlaatste editie van dit jaar! Met heel veel bijzondere lokale boodschappen, speciale hete Chai-thee, een DIY zuurkoolpot van Ferme Kolen, je laatste kans om die weergaloze honingsmeersels van de Stadsimkerij te halen – ook leuk als kerstcadeau.

schermafbeelding-2016-12-16-om-18-17-18

En over kerstcadeau gesproken: ook Manenwolf’s zorgt voor foodies paradise met pekelzout van kimchi, pittige kaneelvlierbessensiroop (gemixt met appelsap ook wel genoemd: appeltaart in een glas!) en de superspeciale Rookdoos…. En ben je uitgeshopt? Dan luister je lekker naar muziek van oa Miss CJessy YasmeenJiri Schefferlie en Book of Eli solo. Hot choco of extra feestelijke chaithee erbij en *poef* – instant kerstvibes!

>> lees meer over de kerst-editie van Rotterdamse Oogst

3.Koken: Gezonder gourmetten

gezonder-gourmetten-feelgoodbyfood

Grote hompen brood, bakken vettige salades, scheppen saus en vooral: vlees, heel veel vlees… het grote gourmetseizoen staat weer voor de deur! Goed, alles is miniatuur, maar 10 mini-hamburgers maken toch een hele berg vlees bij elkaar. Goed nieuws: gourmetten kan een stuk gezonder. En Chantal van Feel Good bij Food legt uit hóe dan:

>> 10 tips om gezonder te gourmetten

4. Proeven: #TourdeSoupe The Living

tour-de-soupe-the-living-delft

Als echte Rotterdammer werk ik het liefst flex buiten de deur – en dan het liefst in Delft, want vanuit mijn wijk Spangen is dat een prachtige fietstocht. Laat nou precies aan de goede kant van Delft een ge-wel-dig eetcafeetje liggen… The Living. Sympathiek is dat je bij The Living Delft zelf je porties bepaalt en opschept. Zo pak je precies wat je lekker vindt, en gaat er dus geen voedsel verloren. De kaart bevat gerechten die geschikt zijn voor vegans, mensen die glutenvrij of Paleo eten, of die zuivelproducten en suikers van hun menu willen schrappen. Zelfs aan de raw foodies is gedacht! En… het is 100% biologisch allemaal. Ook al zo fijn.
Ik at er afgelopen week, in het kader van #TourDeSoupe, bovenstaande kom wortelsinaasappelgembersoep leeg en man, dat was lekker. Een omfietssoep van de bovenste plank!

>> lees mijn eerdere review over The Living, Delft

5. Soepen: kerstsoep met stercroutons

wpid-pompoensoep-hysterische-kerstsoep-soephoofd-02.jpeg

Pompoen – dat moet je doen. Want lekker én gezond. En als je opziet tegen het schillen, dan kun je nu gaan chillen… Deze pompoensoep van Donna Hay is namelijk niet alleen heerlijk, maar ook makkelijk: je roostert de pompoen ongeschild in de oven. Scheelt weer een rotklusje, én geeft die heerlijke geur van geroosterde groenten die de winter draaglijk maken. Maak er grote stercroutons bij en serveer met flink wat dennengroen voor een fijn kerstgevoel!

>> bekijk het recept voor Kerst-soep van Geroosterde Pompoen met Honing


Zo, dat was alweer het einde van dit foodie tips lijstje. De komende twee weken ben ik vrij want: KERSTVAKANTIE, maar begin januari ben ik je weer graag van dienst met fijne foodie tips. En heb je geen zin om elke week mijn blog te checken?

> schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Dan krijg je deze foodie tips elke week keurig in je mailbox. Net zo makkelijk :-)

Voor nu: veel succes met de laatste school/werkstressdingen en vooral: geniet van de feestdagen!

Comments

comments

In categorie: Foodie Tips, Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast (micro)columnist en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *