Lekker lokaal weekmenu: Nog even vakantie!

melanzane parmigiani

Time flies when you’re having fun… Dat geldt zeker voor de vakantie. De mijne zit er alweer op. Gelukkig kunnen we ook in eigen land nog heerlijk van de zon genieten, en om nog wat langer in dat heerlijke vakantiegevoel te kunnen blijven hangen…

… hierbij 5 zomerse recepten geinspireerd op mijn 2 weken in La bella Italia.

Lekker lokaal weekmenu** op basis van seizoensgroenten

Hieronder vind je vijf gerechten. Je kunt het gerecht aanklikken, waarna je bij het recept komt. Staat er geen link? Dan vind je onderaan dit bericht het recept.

  1. Easy Peasy Tomatensaus *(de basis voor de beste pasta & soep)
    Deze heerlijke tomatensaus maak ik altijd in grotere porties, zodat ik altijd een voorraad in de vriezer heb. Ik gebruik hem als basissaus voor een lekkere pasta ( bijv. arrabiata, of bolognese), maar hij kan ook prima dienen als basis voor tomatensoep. De biologische soeptomaten* zijn maar 1,05 per kilo, dus het is ook nog eens een echte prijsknaller.
    Stap 5 van dit recept sla ik dus over. Ik voeg alleen basilicum toe als mijn pasta saus of soep dat ook nodig heeft.
  2. Melanzane alla parmagiani*
    melanzane parmigiani
    Melanzane eet ik thuis behoorlijk vaak en deze vakantie heb ik meerdere varianten mogen proeven. Op het blog van Giulia Scarpaleggia vond ik een recept dat erg lijkt op dat van mij, alleen ipv de tomatenpuree gebruik ik altijd mijn easy peasy tomatensaus 😉
    Leuke bonus is dat ze voor de variatie nog verwijst naar enkele andere melanzane recepten.
  3. Gemenge salade met mozzarella, munt en prosciutto*
    Salade Jaimie 10_07_16 03
    Dit recept komt uit het tweede boek van Jamie Oliver en is al jaren een favoriet. Het recept stond helaas niet op z’n site, maar wat googlen bood uitkomst! 😉
  4. Rode cress, rucola soep* 
    Een soepje mag niet ontbreken, deze rode cress rucola soep is heerlijk pittig & zomers*.
  5. Perzik prosecco granita
    Wat is een Italiaans menu, zonder een lekker ijsje als toetje? In Rome heb ik de lekkerste ijsjes op bij Fata Morgana. Hun assortiment bestond uit allerlei spannende combinaties, zoals Amarena-bier of Sesam-honing. Mijn favoriete combinatie was echter witte wijn met perzik. Hierbij mijn variant van deze smaak en om het nog makkelijker te maken heb ik er een granita van gemaakt 😉

Recept: Perzik-prosecco granita

perzik granita

Ingrediënten Perzik-prosecco granita

  • 1/2 liter prosecco
  •  3-4 rijpe perziken
  • scheute angustura bitters
  • sap van 1-2 limoenen
  • suikerwater naar smaak

Bereidingswijze Perzik-prosecco granita

  • Schil de perziken en haal de pit eruit.
  • Pureer het vruchtvlees.
  • Voeg het limoensap, de angustura bitters en de prosecco toe. Doet dit laatste voorzichtig; het kan erg schuimen.
  • Voeg daarna naar smaak suikerwater toe.
  • Zet het in de vriezer en roer alles om het half uur door, zodat je mooie ijskristallen=granita krijgt.

*) de groenten en fruit in dit recept zijn zoveel mogelijk lokaal én van het seizoen ingekocht, en  kun je bestellen bij Rechtstreex. Extra makkelijk dus voor Rotterdammers :-)
Enne: woon je in Rotterdam-West, Delfshaven of Spangen? Ik ben, samen met Sarina, wijkchef bij Stroop, Rotterdam! Lees hier meer over Rechtstreex Rotterdam-West.

**) Een weekmenu? Dat is niet suf, dat is superhandig: 1x nadenken en boodschappen doen, 5 x lekker eten. Onze weekmenu’s zijn bovendien extra-superhandig voor wie zijn boodschappen bij Rechtstreex bestelt: kijk wat er op de lijst staat, zoek er leuke recepten bij, en bestel datgene wat je voor je weekmenu nodig hebt. Een kind kan de was doen.

Comments

comments

Filed under Weekmenu

Sarina is een foodie pur sang. Anders dan Diana, die niet eens uit haar hoofd weet hoe ze een ei moet koken, zet Sarina in een recordtempo de lekkerste gerechten op tafel. Haar Rechtstreex Weekmenu's zijn een aanrader voor mensen die lekker (en liefst ook lokaal) willen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *